Pihasaunojen valokuvaamisen salat


Ensiksi lyhyt varoituksen sana. Pihasaunojen kuvaaminen vaatii erityistä kykyä olla nukahtamatta kesken kuvauksien, koska tuskin maailmasta löytyy toista yhtä tylsää kuvauskohdetta kuin pihasaunat. Jos tämä ei ole ongelma niin kannattaa jatkaa lukemista.
Ennen varsinaisten kuvien ottamista on tärkeää hieman tarkkailla ympäristöä ja itse pihasaunaa sekä pohtia mahdollisia kuvauskulmia. Erityisen tärkeä kuvauskulmien valinnassa on saunan tausta. Saunan tausta on erittäin iso osa kuvaa ja sen takia sen pitää näyttää hyvältä. Saunan edusta pitää myös siistiä ja varmistaa, ettei kuvassa näy mitään ylimääräistä. On kuitenkin hyvä muistaa, että tärkeintä pihasaunakuvissa on saunan ulkonäkö. Tähän voi vaikuttaa esimerkiksi ottamalla kuvat oikeaan ajankohtaan. Ylivoimaisesti parhaat ajankohdat ulkosaunojen kuvaukseen on auringon noustessa ja laskiessa. Saunan jäädessä varjoon on enää turha uneksia onnistuneista kuvista.
Kun kaikki pakolliset vaiheet on käyty läpisiirrytään itse pihasaunojen kuvaamiseen. Kuvien onnistumisen kannalta on elintärkeää oikean linssin käyttö. Oikea linssi määräytyy yleensä ulkosaunan taustan mukaan. Jos esimerkiksi kuvattavana on rantasauna kauniin maiseman äärellä kannattaa valita hieman leveämpi linssi, jonka avulla saat maiseman hienosti näkyviin. Jos sauna ei ole erityisen hienolla paikalla kannattaa turvautua pidempään objektiiviin ja isoon aukkoon. Pitkä polttoväli sekä iso aukko tuovat pihasaunalle upean blurratun taustan. Taustasta huolimatta on kuitenkin tärkeää ottaa paljon kuvia eri linsseillä, useista eri kuvakulmista Usein esiintyvä ongelma on näiden uusien ja modernien pihasaunojen isot ikkunat. Koska ne heijastavat rumasti, kannattaa aina ottaa mukaan ns. ” PolarizingFilter”. Tämän avulla heijastukset saadaan vaivattomasti kuriin. Jos olet jo kyllästynyt ottamaan samasta pihasaunasta uudestaan ja uudestaan kuvia voit yrittää jotain uutta ja luovaa. Yksi idea on, että otat kuvan esimerkiksi puun oksien takaa, jolloin oksat ikään kuin kehystävät modernin pihasaunan. Kun olet kyllästynyt niihin, voit herätä kolmelta yöllä ottamaan yökuvia saunasta. Tähän tarvitsee vain pitkän valotusajan sekä jonkinlaisen kameran jalan.  
Ollessasi tyytyväinen kuviin on jäljellä enää yksi vaihe. Editoinnin avulla saat viimeisteltyä kuvasi ja korjattua pienet virheet, mikäli sellaisia on. Käteviä työkaluja kuvia muokatessa on kontrasti, valoisuus, varjot sekä saturaatio. Näillä voidaan helposti tehdä kuvasta ammattimaisen näköinen. Pihasaunakuvia muokatessa on tärkeää ottaa huomioon saunan ulkonäkö joten vielä viimeisenä voit hieman lisätä tekstuuria mikä tuo kauniisti pihasaunan hirren esille. Kuvan muokkauksella voi myös leikitellä ja kokeilla esimerkiksi mustavalkoisia kuvia.

Comments

Popular posts from this blog

pihasauna

pihasaunapaketti Finland

Saunamökki | NEW SAUNA | Finland